Бум на заболелите от COVID-19 в област Търговище. През последното денонощие

...
Бум на заболелите от COVID-19 в област Търговище. През последното денонощие
Коментари Харесай

Бум на заболели с коронавирус в Търговище и Сливен |

Бум на заболелите от COVID-19 в област Търговище. През последното денонощие са регистрирани 18 нови случая, съобщи Българска телеграфна агенция.

Областният шеф заяви, че лечебни заведения от прилежащите по-малки общини ще поемат част от пациентите.

На ръба са опциите на многопрофилната болница лекува пациенти с COVID-19. Запълнени са 13-те кревати в инфекциозното поделение, в преобразуваното за банкет на пациенти с COVID-19 Второ вътрешно са настанени 27 заболели.

Търсят се разновидности лечебните заведения от прилежащите общини да одобряват част от пациентите. Болницата в Омуртаг към този момент има контракт за лекуване на пациенти с ковид, изясни регионалният шеф Митко Стайков:

" Вземаме превантивни ограничения болните според от това, в кой регион са на област Търговище да ги пренасочваме, дали в Омуртаг, дали в Търговище, с цел да може да разтоварим малко и търговищката болница “.

Потребител от Дома за пълнолетни лица с умствена назадничавост от населено място Качулка е приет в болница с COVID-19, оповестяват от Областния спешен щаб в Сливен. Днес на място работи екип от здравната ревизия. Общо новорегистрираните болни в региона са 10 души.

Новите случаи на COVID-19 за последното денонощие са регистрирани в общините Сливен, Нова Загора и Котел. Сред тях няма инфектирани медици, учители, деца и възпитаници. Един от останалите четирима болни от община Сливен е инфектиран в фамилна среда.

Без съгласуваност са и диагностицираните четири лица с коронавирусни инфекции в община Нова Загора. Трима от тях са възрастни хора. Един болен има в община Котел.

През последното денонощие мъж на 67 години от община Сливен е умрял от ковид. Той е бил с съпътстващи болести. Към момента дейни за COVID-19 са 66 поданици на региона – 28 в община Нова Загора, 25 в община Сливен и 13 в община Котел. За втора поредна седмица няма инфектирани лица от община Твърдица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР